ویروس اندرویدی، بدافزاری شامل مجموعهای از دستورالعملها است که در درون اپلیکیشنهای تقلبی پنهان میشود. متاسفانه این اپلیکشینها حتی در گوگلپلی نیز یافت میشوند. تحقیقات نشان میدهند که تعدادی از اپلیکیشنهای گوگلپلی (در بازه 2016 و اویل 2017) شامل ویروس بودند. اپلیکیشنهای ویروسی با توجه به هدف هکر میتوانند هر کاری انجام دهند از روت کردن گوشی شما گرفته تا رخنه در شبکه خصوصی شما. بیشتر ویروسها با هدف انجام جرایم سایبری نظیر سرقت اطلاعات شخصی و اکانتهای بانکی کاربران ساخته میشوند.
تحقیقات Verizon نشان داد 23% کاربران با ایمیلهای phishing آلوده شدند. همچنین تحقیقات دیگری از این شرکت نشان داد که حدود 285 میلیون کاربر دیتا هک شدهاند که حدود 90% از این دیتا برای کلاهبرداریهای مختلف و یا جرایم استفاده شده است.
علاوه بر آن طی نتایج تحقیقات شرکت Trend Micro’s مشخص شد که در حال حاضر با بیشترین حجم ویروسهای موبایل روبرو هستیم و بالاترین ریسک متوجه گوشیهای اندرویدی است. بر اساس همین تحقیقات، بیشتر گوشیهای آلوده شده در اروپای شرقی، آسیا و آمریکای لاتین هستند و همه آنها بدلیل دانلود اپلیکیشن از منابع آلوده، ویروسی شدهاند. همچنین شرکت Trend Micro’s بر آسیبپذیری و نقص امنیتی اندروید که ممکن است توسط هکر برای بایپس کردن تایید در گوگلپلی استفاده شود، تاکید میکند.
بر اساس تحقیقات این شرکت، 10 ویروس متداول اندروید در سال 2017 به شرح ذیل است:
- FakeInst
- OpFake
- SNDApps
- Boxer
- GinMaster
- VDLoader
- FakeDolphin
- KungFu
- Basebridge
- JIFake
در مقاله بعدی به مرور این ویروسها و نحوه عملکرد آنها خواهیم پرداخت.
در آخر با توجه به ریسک بالای ویروسی شدن دستگاههای اندرویدی، علاوه بر مراقبت بر نصب اپلیکیشنها از منبع معتبر، توصیه میکنیم که از یک آنتی ویروس اندرویدی معتبر نیز استفاده کنید که پیشنهاد ما آنتی ویروس اندروید بیت دیفندر (موبایل سکیوریتی بیت دیفندر) است.